T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / MECİTÖZÜ - Mecitözü Şehit Mahmut Daştan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Robotik Takımımız Teknofest Türkiye Finallerine Gidiyor

Okulumuz bünyesinde bulunan ŞMD Robotik Takımı hazırladığı proje çalışmasıyla Teknofest Türkiye Finallerine katılım hakkı kazandı. 

Mecitözü Şehit Mahmut Daştan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan ŞMD Robotik Takımı bir senelik çalışmalarının meyvelerini almaya başladı. Danışmanlığını Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Emre ÖZDEN'in yaptığı, okul öğrencilerinden Murat Can ÇOBAN ve Emre GÜNGÖREN'in hazırladığı Damperli Araç Güvenlik Sistemi (DAGS) projesi rakiplerini geride bırakarak Teknofest Türkiye finallerine Akıllı Ulaşım Yarışması kategorisinde katılım hakkı kazandı.

 

29 Temmuz – 31 Temmuz 2022 tarihinde Ordu'da düzenlenecek Teknofest Akıllı Ulaşım Yarışması Türkiye Finallerinde hazırladıkları proje çalışmalarıyla Çorum'u ve Mecitözü'nü temsil edecek olan ŞMD Robotik Takımı, alanında özgün olarak tasarladığı sistemin patent ve marka tescil başvurularını da tamamladı.

 

Damperli araçların sürüş halinde damperinin açık unutularak üst geçitlere ve köprülere çarpması, güvensiz eğim seviyesinde yük boşaltma esnasında devrilmesi, sürüş halinde devrilmesi veya araçlara fazla yük yüklenmesi sonucu yükseklik sınırının aşılması nedeniyle oluşan kazalara çözüm üreten sistemin tüm damperli araçlarla uyumlu olabilecek özelliklere sahip olduğu ifade edildi.

 

Takımımıza Türkiye Finallerinde başarılar dileriz.

14-06-202214-06-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.06.2022 - Güncelleme: 14.06.2022 12:22 - Görüntülenme: 336
  Beğen | 79  kişi beğendi